Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta ziemniaczana z kabaczkiem"
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 283
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 283
Składniki
Z podanych składników zagnieć kruche ciasto, owiń je folią i włóż na godzinę do lodówki.
Pokrój kabaczka, 1/3 odłóż na później. Resztę zeszklij na maśle z posiekaną cebulą, po czym zmiel w maszynce razem z ziemniakami. Dodaj jajko, sól, pieprz i wymieszaj.
Na wysmarowanej masłem i wysypanej mąką formie rozłóż rozwałkowane ciasto i podpiecz 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
Następnie zalej je przygotowaną masą, a na wierzchu umieść pokrojonego kaba- czka. Piecz jeszcze kwadrans.
Czas: 90 min. 1 porcja = 180 kcal.Źródło: Kurier TV