Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z wędzonymi szprotkami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 29
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 68
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 29
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 68
Składniki
Ciasto wyłóż na blachę i podpiecz chwilę w piekarniku. Cebulę i paprykę pokrój w kostkę, posyp solą i zeszklij na patelni. Dodaj miód z sokiem cytrynowym i smaż 2-3 minuty. Wymieszaj z tymiankiem i czarnym pieprzem.
Na cieście rozsmaruj śmietanę połączoną z solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Na wierzchu ułóż przygotowane warzywa oraz wędzone szprotki.
Włóż tartę do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz ok. 15 minut.Źródło: Kurier TV