Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto kruche i chrupiące, delikatny smak brokuła, całość pyszna
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 103
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 336
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 103
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 336
Składniki
1. mąkę posiekac z margaryną, dodać szczyptę soli, jajko, szybko zagnieść ( w razie konieczności dodać 2-3 łyżki lodowatej wody), odłozyc do lodówki, 2. brokuła podgotować w osolonej wodzie, odcedzić 3. cebulę, czosnek, selera i pora pokroić w plasterki, papryke w kostkę, rozgrzać masło, wrzucić warzywa, dusić na małym ogniu, posolic, podlać kilkoma łyzkami wody, gdy warzywa zmiękną dodać podzielonego na rózyczki brokuła, doprawić solą i pieprzem, 4. formę do tarty wyłozyc ciastem, na wierzch położyć papier, nasypać fasoli, piec 15 min w piekarniku nagrzanym do 180 st, po tym czasie zdjąć papier z fasolą i piec jeszcze 5 min, 5. jajka rozmieszać ze śmietana, doprawic sola i pieprzem, na ciasto wyłozyć warzywa, zalać masą jajeczną, posypać pokruszoną fetą, wstawic do piekarnika nagrzanego do 175 st, piec ok 25 min, smacznego