Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta z serem i kurczakiem"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 35
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 35
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
1Mąkę wymieszaj 1/2 łyżeczki soli. Dolej oliwę oraz drożdże rozpuszczone w 1/2 szkl. ciepłej wody. Wyrób. Kiedy ciasto zacznie odstawać od rąk, przykryj je i odstaw na 30 minut.
Cukinie oczyść, marchewki obierz. Warzywa opłucz, dobrze osusz, potnij w podłużne cienkie plasterki. Tak samo pokrój filet. Warzywa gotuj 2–3 minuty w posolonym wrzątku. Wyjmij, osusz. Ser zetrzyj, wymieszaj z jajkami, śmietaną i płatkami migdałowymi.
Formę posmaruj tłuszczem. Ciasto rozwałkuj na stolnicy oprószonej mąką. Spód i brzeg formy wylep plackiem. Następnie na przemian ułóż plasterki warzyw i mięsa. Zalej sosem śmietanowym. Piecz 40 minut w 200 st.Źródło: Tina