Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na pora trwa w najlepsze! Świetnym pomysłem na wykorzystanie tego niedocenionego warzywa w kuchni jest przygotowanie pysznej i kruchej tarty z porem! Spróbujcie koniecznie.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 27
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 54
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 47
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 916
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 202
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 27
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 54
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 47
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 916
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 202
Składniki
Pora kroimy w cienkie plasterki. W garnku rozgrzewamy oliwę i podsmażamy pora przez około 5 minut. Doprawiamy solą, pieprzem oraz tymiankiem. Do miseczki wbijamy jajka i doprawiamy pieprzem, solą, gałką muszkatołową, dodajemy śmietanę i wszystko mieszamy. Jabłko i ser kroimy na cienkie plasterki. Blachę na tartę smarujemy dokładnie masłem i wykładamy ciastem francuskim, a następnie nakłuwamy widelcem i posypujemy bułką tartą. Na górę wykładamy podsmażonego pora, jabłko oraz ser Tartę zalewamy masą jajeczną i posypujemy orzechami. Pieczemy przez ok. 25-30 min w temperaturze 180°C z termoobiegiem.