Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z kuchni francuskiej. PS. można mniej zapiekać. Ja jestem zwolennikiem dań" przyjaranych" :)
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 145
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 187
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 145
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 187
Składniki
Ciasto wyłożyłem na formę na tartę, odciąłem wystające brzegi. Białe i jasnozielone części porów, pokroiłem w talarki. Usmażyłem na maśle, aż zmiękły ( ok. 15 minut ). Doprawiłem solą i pieprzem, odstawiłem. Zagotowałem śmietanę, dodałem pokrojony ser camembert. Mieszałem, aż ser się roztopił. Przestudziłem, dodałem jajko, przyprawiłem pieprzem kajeńskim i gałką. Ciasto posypałem parmezanem, rozłożyłem na nim pory, polałem sosem serowym. Zapiekałem 20 minut w temperaturze 200 stopni C.