Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z owocami leśnymi na herbatnikach"
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 90
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 135
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 221
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 90
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 135
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 221
Składniki
Zmiksuj herbatniki, płatki owsiane i masło. Wyklej masą formę i wstaw na godzinę do lodówki.
Wysyp na ciasto migdały, a następnie owoce. W misce zmiksuj mąkę, cukier, jajka i śmietankę. Wylej masę na owoce.
Piecz 35 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 st. C. Wierzch powinien być złocisty. Przed podaniem podgrzej dżem, wymieszaj z łyżeczką wrzątku i posmaruj nim tartę. Posyp świeżymi owocami.
Herbatniki zawierają już cukier. Jednak jeśli obawiasz się, że spód tarty może być zbyt wytrawny, do podanych wyżej składników dodaj jeszcze pół szklanki cukru.Źródło: Olivia