Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta z mięsem"
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 126
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1197
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5355
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6552
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 126
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1197
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5355
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6552
Składniki
Ciasto: mąkę wymieszaj z solą oraz proszkiem do pieczenia. Potem posiekaj z margaryną, dodaj jajko, śmietanę i zagnieć kruche ciasto. Wstaw do lodówki, aby się schłodziło. Wylep nim formę do tart (o średnicy 23 cm) i krótko podpiecz w piekarniku.
Brukselki ugotuj w osolonej wodzie, osącz. Mięso umyj, drobno pokrój, oprósz Kucharkiem i obsmaż na oleju.
Cebulę obierz, pokrój w piórka, obsmaż. Cukinię pokrój w plastry. Oprósz Kucharkiem i także obsmaż. Ser żółty zetrzyj na tarce o dużych oczkach i wymieszaj ze śmietaną. Wsyp łyżkę natki. Przypraw.
Na ostudzone ciasto połóż połowę cukinii, cebulę, mięso, przekrojone na pół brukselki, resztę cukinii. Polej sosem serowym, posyp pozostałą natką. Zapiekaj 20 min w piekarniku nagrzanym do temp.180°C. Podaj na stół bezpośrednio z piekarnika, ale na zimno jest także smaczna.
<strong>Agata Brzana z Iwonicza Zdroju</strong>Źródło: Takie jest życie