Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z łososiem i cukinią"
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 33
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7196
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 33
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7196
Składniki
ok. 80 minut
Masło schłodzić, posiekać z przesianą mąką, szczyptą soli, dodać żółtko i śmietanę, zagnieść ciasto, owinąć folią spożywczą, schładzać w lodówce ok. 30 min. Rozwałkować, rozłożyć w formie wysmarowanej oliwą, ponakłuwać widelcem.
Cukinię umyć (nie obierać), pokroić w cienkie plasterki. Rybę umyć, oczyścić ze skóry i ości, podzielić na małe kawałki. Cebulę umyć, obrać, drobno posiekać, zeszklić na łyżce oliwy, dodać cukinię, przesmażyć razem, doprawić solą i pieprzem.
Jajka roztrzepać, wymieszać ze śmietaną i startą mozzarellą, doprawić. Ciasto podpiec na złoto w temp. 200oC. Rozłożyć na wierzchu farsz cukiniowy, kawałki ryby, zalać sosem jajecznym. Zapiekać przez 30 min w temp. 180oC. Posypać koperkiem.Źródło: Twoje Imperium