Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta z kiełbasą"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 45
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 95
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 323
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 45
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 95
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 323
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj sól, masło i posiekaj je na małe grudki. Dodaj wodę, wyrób ciasto. Schłodź je w lodówce. Rozwałkuj, przełóż do wysmarowanej masłem formy, ponakłuwaj widelcem, piecz 10 minut w temperaturze 180°C.
Ser zetrzyj na tarce. Cebulę i kiełbasę pokrój w kostkę. Na maśle klarowanym podsmaż cebulę, dodaj kiełbasę, smaż kilka minut, cały czas mieszając. Jajka umyj, osusz. Białka oddziel od żółtek, ubij ze szczyptą soli. Dodaj żółtka, ubijaj. Dopraw.
Na cieście rozłóż kiełbasę z cebulką, posyp startym żółtym serem i szczypiorem. Zalej jajkami ze śmietaną. Wyrównaj. Wstaw do gorącego piekarnika i piecz 40 minut w temp. 180°C.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień