Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta z jabłkami i koprem włoskim"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 283
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4990
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 283
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4990
Składniki
Rozwałkuj ciasto na okrągły placek i wyłóż nim natłuszczoną formę. Poprzekłuwaj widelcem, połóż folię aluminiową, obciąż ją surową fasolą lub ceramicznymi kulkami i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na ok. 10 minut, aby ciasto się podpiekło.
Korzenie kopru włoskiego (fenkuł) oczyść i pokrój w plastry. Gotuj w posolonej wodzie przez ok. 7 minut. Odcedź. Jabłka obierz i pokrój na plasterki. Mleko kokosowe wymieszaj ze śmietaną, jajkami, kminkiem i parmezanem. Dopraw solą i pieprzem.
Na wystygłym cieście rozłóż fenkuły z jabłkami i zalej mieszanką śmietanową. Piecz w temp. 180°C przez ok. 15 min. Następnie obniż temperaturę do 150°C i dopiekaj 20 min.Źródło: TV14