Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z grzybami"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20669
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5190
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 55
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20669
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 51
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5190
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 55
Składniki
Przygotuj ciasto: połącz mąkę, ser, masło i jajka. Wyrób ciasto i odłóż na godzinę. Przygotuj farsz: oczyszczone i pokrojone grzyby wrzuć na rozgrzany olej. Dodaj pietruszkę (szczyptę zostaw do dekoracji) i tymianek. Duś 3-4 minuty. Przełóż do miski i ostudź. Wymieszaj z parmezanem i jajkami. Dopraw.
Ciasto cienko rozwałkuj i wyłóż nim blachę do tarty (pamiętaj, aby wyłożyć także boki). Nałóż farsz i przykryj plastrami boczku. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 st. C. Piecz przez 15 minut, a następnie obniż temperaturę do 180 st. C i piecz przez około 20 minut. Tuż przed podaniem tartę udekoruj natką pietruszki.
Czas przygotowania: 50 min 190 kcal/1 porcja.Źródło: Tele Tydzień