Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z dynią i boczkiem"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 94
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 288
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 94
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2087
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 288
Składniki
Mąkę posiekać z masłem, dodać wodę i sól, szybko zagnieść, owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na godzinę.
Dynię pokroić w plastry i sparzyć. Jajka zmiksować ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem. Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim natłuszczoną formę, robiąc dość wysokie brzegi. Zapiec na złoty kolor w nagrzanym do 200°C piekarniku.
Na cieście ułożyć plastry dyni i boczku, zalać śmietaną z jajkami. Piec dalej przez 30 minut. Udekorować świeżym tymiankiem.
ok. 120 minutŹródło: Twoje Imperium