Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z ciasteczkami oreo"
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 20
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5468
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 328
Doskonały dodatek do obiadu.
Odsłon: 20
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5468
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 328
Składniki
Ciasteczka rozdrobnij blenderem na pył i wymieszaj z masłem. Masą ciasteczkową wylep dno oraz boki formy do tarty, wstaw do lodówki.
Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wrzącej wody. Obrane mango pokrój na mniejsze kawałki, dodaj sok z cytryny i zmiksuj blenderem na gładki mus. 500 ml musu przełóż do rondelka, dodaj cukier, podgrzewaj na małym ogniu, aż zacznie wrzeć. Do gorącego musu dodaj żelatynę, wymieszaj. Odstaw, by masa wystygła.
Pozostałe ciasteczka przekrój na pół. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubij mikserem na sztywno. Do miski włóż twaróg, dodaj ubitą śmietankę, zmiksuj. Dodaj wystudzony mus, zmiksuj, by dokładnie się połączyły. Masę przełóż na ciasteczkowy spód, wyrównaj łyżką. Na wierzchu rozłóż połówki ciasteczek i posyp czekoladowymi groszkami. Wstaw do lodówki, by masa stężała.
(bez czasu oczekiwania): 40 minut. Porcja: 300 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie