Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z brokułami i łososiem, skropiona sokiem cytrynowym"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 137
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 180
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 141
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 137
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 180
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 141
Składniki
Umyj brokuł, podziel na różyczki. Wrzuć do gotującej wody na 3-4 minuty. Odsącz.
Rozłóż ciasto na formie do pieczenia.
Pokrój łososia na 3-centymetrowe kawałki. Posól, skrop cytryną.
Wymieszaj jajka ze śmietaną, dopraw solą i pieprzem, dodaj rozgnieciony czosnek. Wylej na ciasto (możesz je wcześniej podpiec w piekarniku). Wyłóż różyczki brokułu, kawałki łososia. Całość skrop cytryną i posyp skórką.
Piecz w piekarniku w temperaturze 190 st. 20-30 minut.
do tarty pasuje sos śmietanowo-czosnkowy.Źródło: Olivia