Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta śmietankowa z ananasem"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 38
Polecam.
Odsłon: 2040
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7234
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 174
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 38
Polecam.
Odsłon: 2040
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7234
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 174
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna
Dno tortownicy o średnicy 23 cm posmaruj masłem, oprósz cukrem. Ciasno ułóż osączone plastry ananasa (zalewę zachowaj), w wolne miejsca włóż kandyzowane wiśnie.
Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną wymieszaj. Dodaj miękkie masło, jajka i 5 łyżek zalewy z ananasa, utrzyj.
Ciastem zalej owoce, wyrównaj. Piecz około 30 minut w 200°C. Odstaw na chwilę, zdejmij obręcz tortownicy. Odwróć ciasto na drugą stronę.
<strong>Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 8, cena za porcję 1,30 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie