Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta śliwkowa z pianką i kruszonką"
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1174
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 47
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1206
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 766
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 1174
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 47
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 1206
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 766
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 159
Składniki
<strong>Przepis przysłała Magdalena Imielińska z Ciśca</strong>
Ciasto podziel na 2/3 i 1/3, schłodź. Większą częścią wyłóż dno blaszki (24 na 24 cm). Piecz 15 min w 180°C.
Śliwki przekrój na pół, wypestkuj. Ciasto posyp bułką tartą, ułóż śliwki skórką do dołu.
Pianka: białka ubij z cukrem, mąką ziemniaczaną i cynamonem. Posmaruj śliwki, posyp resztą ciasta. Piecz 45 min w 180°C.Źródło: Chwila dla Ciebie