Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta serowo-dyniowa"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 78
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7172
Polecam.
Odsłon: 1719
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 91
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 78
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7172
Polecam.
Odsłon: 1719
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 91
Przepis dnia
Składniki
na ciasto dokładnie wymieszaj i zagnieć. Owiń ciasto folią spożywczą i włóż na ok. godzinę do lodówki. Następnie wylep nim starannie naczynie do tarty.
Obraną i odpestkowaną dynię pokrój w kostkę, skrop olejem, posyp tymiankiem, chili, solą oraz pieprzem i upiecz na dolnej półce w piekarniku rozgrzanym do 180°C. Na dolnej podpiecz ciasto, po czym rozłóż na nim dynię oraz pokruszony ser feta.
Posyp tartę świeżym tymiankiem i piecz jeszcze około 20 minut.
Czas: 60 min. 1 porcja = 290 kcal.Źródło: Kurier TV