Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta pachnąca lasem"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 119
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 167
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 46
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 140
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 119
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 167
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 46
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 140
Składniki
PRZYGOTOWANIE:
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli cebulowej. Dolej oliwę i jogurt, wyrób ciasto.
Rozwałkuj ciasto na placek. Wylep nim spód i brzegi natłuszczonej okrągłej formy.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C i podpiecz przez 10 min.
Kurki mocz przez godzinę w zimnej, osolonej wodzie, żeby odszedł od nich piach. Następnie opłucz je pod bieżącą wodą.
Podsmaż na maśle razem z posiekaną cebulą. Dopraw solą cebulową, rozmarynem i białym pieprzem.
Nadzienie rozsmaruj na cieście. Polej sosem, posyp startym serem.
Piecz 20 min.
Udekoruj rozmarynem i papryczką chili.Źródło: Kurier TV