Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta na orkiszowym cieście"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 150
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 193
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 150
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 193
Składniki
Ze składników na spód zagniatamy dość miękkie ciasto, które rozwałkowujemy na cienki placek (odrobinę większy niż foremka o bokach 24 x 36 cm). Formę wykładamy folią, spód i brzegi wylepiamy ciastem. Ciasto nakłuwamy widelcem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180oC i podpiekamy 10 minut.
W tym czasie na dużej patelni podgrzewamy szpinak, by odparować z niego wodę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i odstawiamy. Gdy szpinak trochę przestygnie dodajemy twaróg, jaja, sól i pieprz. Mieszamy.
Szpinak równomiernie rozsmarowujemy na podpieczonym spodzie, na wierzchu układamy pokrojone suszone pomidory, plasterki boczku i pokruszoną fetę. Zapiekamy jeszcze 20 minut.
<strong>Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 3,50 zł.</strong>Źródło: Rewia