Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarty ostatnio przypadły mi do gustu. To ciasto przygotowuje się szybko, nadzienie niewiele dłużej. Tarta jest przepyszna i naprawdę gorąca polecenia wielbicielom kurek i nie tylko :-)
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5555
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 375
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 82
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5555
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 375
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 82
Składniki
Przygotować ciasto: Wszystkie składniki umieścić w misce lub na stolnicy i szybko zagnieść ciasto. Formę do tarty (26-28cm) wysmarowaną tłuszczem wykleić ciastem, wyżej wyklejając boki, nakłóć widelcem i zapiec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 15 minut.
Przygotować farsz: masło rozgrzać na patelni, dodać pokrojone kurki i cebulę, dusić mieszając od czasu do czasu, aż do odparowania płynu. Dodać przyprawy, wymieszać i odstawić. Przygotować sos: 2 jajka rozmieszać z jogurtem lub śmietaną, dodać soł i pieprz. Farsz wyłożyć na podpieczone ciasto, zalać sosem i posypać pokrojoną natką zielonej pietruszki.
Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 35 minut. Smacznego :-)
P.S. z ciasta zostało mi trochę skrawków, więc wyłożyłam nimi 2 kokilki, na których farsz złozyła się szynka, która zalegała mi w lodówce z sosem z tarty :-)