Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 15
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 13
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 15
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 13
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 278
Składniki
Wymieszaj w misce mąkę, pokrojone masło oraz szczyptę soli. Dodaj ok. 80 ml zimnej wody i zagnieć elastyczne ciasto. Owiń je folią i włóż do lodówki na ok. 30 minut, aby odpoczęło.
Umyj i osusz koperek. Część odłóż na później, a resztę posiekaj. Ubij śmietanę z serem i jajkami. Dopraw pieprzem i solą, dodaj posiekany koperek. Oczyść łososia i pokrój go w kawałki.
Podziel ciasto na cztery części i każdą z nich rozwałkuj na okrągły placek o grubości ok. 4 mm. Wciśnij ciasto do foremek, wyrównaj krawędzie i ponakłuwaj je widelcem. Rozłóż farsz śmietanowy i poukładaj kawałki łososia. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 25 minut.
Czas przygotowania: 70 minut, poziom: średni, porcja 751 kcalŹródło: TV14