Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta jogurtowa z daktylami"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 51
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 91
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 275
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 51
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 91
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 275
Składniki
Ciasto: zagnieć. Uformuj kulę, włóż na godzinę do lodówki. Formę (najlepiej okrągłą) natłuść, posyp bułką tartą. Ciasto rozwałkuj, wyłóż formę, nakłuj widelcem. Piecz ok. 30 minut w temp. 180°C.
Nadzienie: jogurt zmiksuj z jajkami i cukrem. Pomarańczę umyj, zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Sok i skórkę dodaj do masy jogurtowej, wymieszaj.
Wylej na podpieczony spód, ułóż pokrojone w paski daktyle, posyp płatkami migdałowymi. Piecz ok. 20 minut w tej samej temperaturze, aż masa się delikatnie zrumieni.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Toczek- Gierula z Rzeszowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie