Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta jagodowa"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 46
Soczyste filety z kurczaka podane z sosem śmietanowym z dodatkiem szpinaku. P...
Odsłon: 50
Polecam.
Odsłon: 2059
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 46
Soczyste filety z kurczaka podane z sosem śmietanowym z dodatkiem szpinaku. P...
Odsłon: 50
Polecam.
Odsłon: 2059
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna.
Ciasto: mąkę, cukier puder i zimne masło posiekaj. Dodaj żółtka, zagnieć. Uformuj kulę, włóż na godzinę do lodówki. Ciasto cienko rozwałkuj, wylep formę (śr. 29 cm), nakłuj widelcem.
Piecz 20 minut w temp. 180°C. Ostudź.
Krem: budyń rozrób z niewielką ilością mleka. Resztę mleka zagotuj z masłem i cukrem. Dodaj rozrobiony budyń, ugotuj, ostudź. Zmiksuj z 4 łyżkami jagód, rozsmaruj na cieście. Tartę posyp resztą jagód, schłodź. Udekoruj miętą i czerwonymi porzeczkami.Źródło: Chwila dla Ciebie