Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta jabłkowa"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 294
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5003
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 294
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5003
Składniki
Przepis przysłała Ewa Holisz z Iłownicy
Musli rozdrobnij, np. przy pomo cy wałka. Wymieszaj z orzechami i mąką, posiekaj z masłem. Dodaj cukier, żółtka i szczyptę soli, szybko zagnieć ciasto. Włóż na 30 minut do lodówki. Ciastem wylep okrągłą formę (kawałek odłóż na kruszonkę). Piecz 20 minut w temp. 180°C.
Prażone jabłka wymieszaj z rodzynkami (możesz też podprażyć 1 kg pokrojonych, posypanych cukrem jabłek). Masę rozsmaruj na podpieczonym cieście, posyp pozostałym pokruszonym ciastem i płatkami migdałowymi. Zapiekaj jeszcze około 10 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie