Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta dla piłkarza"
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 125
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 146
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 864
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 97
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 125
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 146
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 864
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 171
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 97
Składniki
Z twarogu, żółtek, oleju, mleka, mąki, proszku i 1/2 łyżeczki soli zagnieć ciasto. Rozwałkuj je na prostokąt. Plackiem wylep spód i brzegi formy wyłożonej pergaminem. Piecz 35 minut w temp. 180 st.
Fetę pokrój w kostkę. Szpinak przebierz, opłucz, osusz. Cebulę i czosnek obierz, pokrój w kosteczkę, zeszklij na maśle. Dołóż szpinak. Duś razem 12 minut. Przypraw do smaku solą, pieprzem i gałką. Spód posmaruj przecierem. Posyp fetą.
Rozsmaruj masę szpinakową. Ricottę przełóż do szprycy i wyciskając serek, narysuj linie boiska. Pomidorki pokrój na połówki i udekoruj nimi tartę.
ok. 75 min, 1 porcja zawiera ok. 490 kcal. Ok. 2,70 zł za porcjęŹródło: Tina