Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta cytrynowa ze słodką bezą"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 145
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 187
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 145
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 187
Składniki
Mąkę przesiewam, siekam z masłem, dodaję resztę składników na ciasto i je wyrabiam. Podpiekam je w okrągłej formie (10 min).
Sok i połowę wody podgrzewam z cukrem. Resztę wody mieszam z mąką, budyniem i żółtkami. Gotuję. Wykładam krem na podpieczony spód.
Białka ubijam na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania, dosypuję partiami cukier i na końcu mąkę. Masę bezową wykładam na krem budyniowy.
Tartę piekę w temp. 180°C ok. 25 minut.
55 min • Porcja 260 kcal • Koszt porcji ok. 60 gr • Przepis na 16 porcji.Źródło: Kobieta i życie