Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tapenada z zielonych oliwek"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 153
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 195
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 153
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 195
Składniki
Wszystkie wrzuć do blendera i zmiksuj je na pastę (jeżeli będzie zbyt gęsta, dodaj do niej jeszcze odrobinę oliwy).
Po przygotowaniu tapenadę przełóż do słoika lub nakrywanego pojemnika i wstaw do lodówki na kilka godzin, aby smaki dobrze się połączyły.
Tapenadę z zielonych oliwek możesz podawać z chrupiącą bagietką lub jako dodatek do nachosów.
Pastę z oliwek możesz przechowywać w zamkniętym słoiku w lodówce przez około tydzień.Źródło: Świat kobiety