Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozkosz dla podniebienia :)
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 130
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 109
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 130
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 109
Składniki
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy drobno posiekaną cebulkę i czekamy aż się ładnie zeszkli, dodajemy pokrojone grzyby i smażymy do momentu aż odparuje cała woda, w tym momencie wlewamy lampkę wina i również odparowujemy. Dodajemy wyciśnięty czosnek i podlewamy śmietanką, czekamy aż sos się zagotuje i zgęstnieje.Doprawiamy solą i białym pieprzem. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Na drugą patelnię wlewamy łyżkę oliwy i wykłądamy ugotowany," zahartowany" makaron. Mieszamy dokładnie i wlewamy przygotowany sos, cały czas mieszamy aby sos pokrył makaron. Wykładamy na talerze i posypujemy odrobiną parmezanu. Można udekorować zieloną pietruszką. Smacznego!