Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tagliatelle i włoskie warzywa"
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 107
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6611
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 174
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1243
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5827
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 107
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6611
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 174
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1243
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5827
Składniki
Makaron wrzuć na osolony wrzątek, ugotuj według przepisu. Odlej na sicie (nie przelewaj). Bakłażan i cukinię umyj, osusz, pokrój w półplasterki lub w kostkę, odrzucając pestki. Poszatkuj obraną cebulę, oczyszczone pieczarki, pomidory i czosnek.
Na patelni rozgrzej 2-3 łyżki oliwy. Wrzuć cebulę i czosnek, przesmaż. Dodaj cukinię, bakłażana oraz pieczarki. Smaż, mieszając, 10 minut. Wrzuć osączone pokrojone szparagi i pomidory. Duś razem kilka minut. Dodaj makaron. Dopraw solą i pieprzem, posyp bazylią.
porcje, czas ok. 35 min; porcja – 340 kcal, cena 4,30 zł.Źródło: Świat kobiety