Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tradycyjne, niezwykle aromatyczne danie z Maroka (tadżin, tażin lub tajin), które możemy przygotować w domu, w piekarniku, w zwykłym naczyniu żaroodpornym (wybieramy takie z przykryciem)
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 34
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1060
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 155
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 34
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1060
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 155
Składniki
zaczynamy od marynaty: w miseczce dokładnie mieszamy wszystkie przyprawy z oliwą, dodajemy posiekaną kolendrę i tak sporządzoną marynatą smarujemy mięso, odkładamy do lodówki na kilka godzin
ziemniaki obieramy i kroimy w ćwiartki, marchewkę obieramy i kroimy w plasterki o grubości 1 cm, cebulę obieramy i kroimy w piórka, pomidora sparzamy, obieramy i kroimy w kostkę, paprykę kroimy w paski, a oliwki odsączamy z zalewy
na dnie naczynia układamy cebulę, a na niej mięso, na mięsie resztę warzyw, polewamy pozostałą marynatą, dolewamy pół szklanki wody, solimy, nakrywamy naczynie i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 220 st. C przez 1,5 godziny
podajemy na gorąco, jako samodzielnie danie lub z arabskim chlebem oraz kaszą kuskus, smacznego ;-)