Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 31-03-2024
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam szybką w przygotowaniu szynkę faszerowaną, która idealnie sprawdzi się na świątecznym stole i nie tylko :-) Zapraszam serdecznie na szybki film z przepisem i życzę smacznego.
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 25
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 542
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 310
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 25
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 542
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 310
Składniki
Zaczniemy od zrobienia naszego farszu, przygotujcie sobie miskę, do niej wrzucamy serek, chrzan, ugotowane na twardo i pokrojone jaja w grubą kostkę, również paprykę i ogórka, por drobno pokrojony, pieprz i sól do smaku. Całość należy dokładnie wymieszać, aby powstała jednolita masa. Teraz wystarczy nałożyć farsz na plaster szynki i delikatnie zrolować. Ruloniki układamy na talerz tworząc piramidę. Na sam koniec wystarczy tylko udekorować talerz roszponką, pomidorkami i rzeżuchą. Gotowe :-) Życzę Wszystkim smacznego i zapraszam serdecznie na film z przepisem.