Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Karkówka i szynka to dwa rodzaje mięs, które najczęściej goszczą w mojej kuchni. Można je przyrządzać na wiele sposobów i z wieloma dodatkami.
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 133
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1212
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 429
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 80
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 291
Burgery to amerykański klasyk, który doskonale sprawdzi się podczas wiosennyc...
Odsłon: 133
Kurczak po meksykańsku to potrawa, do której nie potrzebujesz więcej dodatków...
Odsłon: 1212
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 429
To pyszny i prosty sposób na zapiekankę, która jest świetnym pomysłem na kola...
Odsłon: 80
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 291
Składniki
Szynkę pociąć w plastry grubości 1,5 - 2,0 cm. Nie rozbijać. Oprószyć przyprawami i odstawić na pół godziny by mięso przeszło zapachem przypraw. Zrumienić na smalcu z obu stron. Przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z tłuszczem, podlać bulionem lub rosołem i dusić pod przykryciem do miękkości. Na maśle podsmażyć pokrojone w plastry pieczarki. Doprawić solą i pieprzem.