Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z tego przepisu wychodzi kruche , mięciutkie i smaczne a sos jeszcze smaczniejszy. Łatwy i prosty przepis na te pyszne kruche mięsko. Polecam
rondel, nóż, deska, ręcznik papierowy, widelec,
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 197
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 217
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 197
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 217
Składniki
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w plastry. Przyprawić solą, pieprzem oraz przyprawą do wieprzowiny. W rondlu z grubym dnem rozgrzać tłuszcz i podsmażać mięso na złoty, rumiany kolor. Gdy mięso uzyska kolor brązu czy przysmaży się dodajemy pokrojona drobno cebulę oraz posiekany drobno czosnek. Jeszcze chwilę podsmażamy i zalewamy wodą tak by mięso było przykryte, dodajemy przyprawy i dusimy pod przykryciem do miękkości. Gdy mięso jest juz całkowicie miękkie wyjmujemy je na talerz a powstały sos zagęszczamy mąką wymieszana w wodzie. W razie potrzeby doprawiamy do smaku. Smacznego Podałam z kluskami i czerwoną kapustą.
Danie gotowe do podania.