Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Trudno wyobrazić sobie pyszniejsze śniadanie niż delikatne i puszyste racuszki. Można przygotowywać je na bazie różnych przetworów mlecznych, w tym przepisie wykorzystamy jogurt. Wystarczy kilka minut smażenia, aby cieszyć się ich wybornym smakiem. Podaj je z owocami lub cukrem pudrem. W mig z nikną z talerzy.
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 129
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6524
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 129
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6524
Składniki
Do miski wlej jogurt i wbij jajka, wszystko dokładnie wymieszaj. Następnie do tej samej miski przesiej mąkę i sodę oczyszczoną. Wszystko dokładnie wymieszaj, aby powstała gładka masa.
Patelnię dobrze rozgrzej, wylej niewielką ilość oleju, a następnie wlej porcję ciasta. Smaż do złotego koloru z dwóch stron. Racuszki odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Placki wyłóż na talerz oprósz je cukrem pudrem. Opcjonalnie możesz zaserwować je również z ulubionymi owocami, np. jagodami czy malinami oraz kleksem jogurtu.