Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpinak. Mama często opowiadała mi, jak, jako dziecko wraz ze swoim rodzeństwem przerzucali sobie szpinak z talerza na talerz, bo nikt go nie lubił. Z takim obrazem w głowie trwałam, dopóki nie spróbowałam tej zapiekanki. Zapraszam!
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 61
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1186
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 282
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 61
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1186
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 282
Składniki
Cebulę i 2 ząbki czosnku zeszklić, dodać zamrożony szpinak. Gdy się rozmrozić, dodać rozdrobniony twaróg, śmietanę i jogurt tak by powstał dość rzadki sos. Doprawiamy dość obficie, bo makaron pochłonie część przypraw i zapiekanka może wyjść mdła. Ugotowany makaron mieszamy z sosem, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Posypujemy tartym serem. Zapiekamy do momentu aż ser się rozpuści ok 15 min.
Sos czosnkowy: czosnek przeciskamy przez praskę. Dodajemy majonez, śmietanę i jogurt. Wszystko mieszamy, doprawiamy. Podajemy jako dodatek do zapiekanki. Smacznego!