Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to tradycyjna szwajcarska potrawa z górskiego regionu Wallis. Składa się z ciasta i farszu. Przyznam,że danie jest bardzo smaczne,na pewno jeszcze powtórzę. Serdecznie polecam:)
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 53
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 981
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 105
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 142
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 53
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 981
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 105
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 142
Składniki
Ziemniaki ugotowane w mundurkach obrać i pokroić w plasterki. Pora i cebulę pokroić w cieńkie plasterki i zeszklić na maśle doprawiając solą i pieprzem Ser żółty zetrzeć na grubych oczkach tarła. Tortownicę 22cm wyłożyć ciastem wraz z bokami.Nakłuć widelcem. Resztę ciasta pokroić w cieńkie paski. Na spód ciasta wyłożyć połowę podsmażonego pora z cebulą.Na wierzch dać połowę plasterków ziemniaka.
Posypać połową startego sera. Jabłka obrać i pokroić w cieńkie półksiężyce,wyłożyć na ser. Czynność powtórzyć do wyczerpania produktów.
Na wierzchu ułożyć paski ciasta francuskiego i posmarować roztrzepanym jajkiem. Dać do nagrzanego piekarnika i zapiekać około godz.w 200st,góra-dół.
Podawać gorące,kiedy ser pysznie się ciągnie.:)
Smacznego życzę!