Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sztuka mięsa z warzywami"
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 31
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7196
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 31
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7196
Składniki
Wołowinę opłucz, osusz. Warzywa (w zależności od rodzaju) obierz, oczyść, opłucz, potem potnij na kawałki. Zagotuj posoloną wodę. Dodaj do niej listki laurowe oraz ziarenka ziela angielskiego i czarnego pieprzu.
Do wrzątku włóż mięso. Zanim woda ponownie zawrze, usuń pianę z powierzchni wywaru. Zmniejsz płomień i gotuj jeszcze około 75 minut, aż mięso będzie miękkie.
Na 20 minut przed końcem gotowania dołóż pokrojone warzywa. Przypraw mielonym pieprzem. Gotowe mięso i warzywa wyłóż na talerz. Podawaj np. z sosem chrzanowym.Źródło: Tina