Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś mamy święto Bożego Ciała z tej okazji przygotowałam smaczny obiadek, a mianowicie sztuka mięsa duszona w sosie własnym z dodatkiem szparagów powiem wam szczerze że jadłam je pierwszy raz ale na pewno nie ostatni
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1798
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 395
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1734
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 486
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1798
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 395
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1734
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 486
Składniki
Łopatkę pokroić na sztuki mięsa, posypać przyprawami i wlać olej całość dokładnie wmasować w mięso. Następnie za pomocą urządzenia ponakłuwać lub jeżeli ktoś takiego nie ma to ponacinać nożykiem mięso aby przyprawy przeszły do jego środka, odstawić na chwilę dla przegryzienia się przypraw z mięsem
Jak już mięso odstało swój czas i zaczęło ładnie pachnieć dodanymi przyprawami wtedy przygotować głęboką patelnię ułożyć przygotowane plastry mięsa i na średnim ogniu smażyć z obu stron na piękny rumiany kolor. Gdy mięso jest już usmażone wlać przegotowaną wodę wsypać suszoną włoszczyznę i dusić na wolnym ogniu do czasu miękkości mięsa
W trakcie gdy mięso się dusi przygotować szparagi, do garnka wlać wody posolić ją. Umyte szparagi grubsze części pokroić drobniej a resztę zostawić w całości, jak woda się zagotuje włożyć szparagi i pogotować je na małym ogniu przez dziesięć minut. Po tym czasie przelać szparagi na durszlak i zahartować je zimna wodą
Gdy mięso jest już miękkie a większość dodanej wody wyparowała dodać przygotowane szparagi i poddusić pod przykryciem dziesięć minut, następnie zdjąć pokrywkę i całość poddusić kolejne dziesięć minut do momentu zrobienia się sosu, gotowe danie zdjąć z ognia
Gdy mięso jest już miękkie a większość dodanej wody wyparowała dodać przygotowane szparagi i poddusić pod przykryciem dziesięć minut, następnie zdjąć pokrywkę i całość poddusić kolejne dziesięć minut do momentu zrobienia się sosu, gotowe danie zdjąć z ognia