Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sztufada wołowa"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1757
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 604
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1757
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 255
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 120
Składniki
Mięso umyj w zimnej wodzie i osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Następnie wyżyłuj i zbij tłuczkiem. Naszpikuj cienkimi paseczkami boczku oraz obranymi ząbkami czosnku.
Posyp mięso solą, pieprzem i cukrem. Obtocz w majeranku i pokruszonym zielu angielskim.
Odstaw wołowinę do lodówki na minimum godzinę. Po wyjęciu obtocz w mące. Zrumień na silnie rozgrzanym tłuszczu. Zmniejsz ogień, polej mięso odrobiną wody, przykryj pokrywą i duś do miękkości.
Warzywa obierz, rozdrobnij i razem z winem dodaj do mięsa na 15 minut przed końcem duszenia.
Miękkie mięso wyjmij, pokrój w skośne plastry.
Sos z mięsa wymieszaj z chlebem. Podgrzewaj kilka minut, przetrzyj i dopraw. Mięso polej sosem, zapiecz i przełóż na półmisek.
Podawaj z ugotowanym makaronem i zasmażanymi buraczkami. Danie możesz udekorować natką pietruszki.Źródło: Telemax