Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Szpinakowy omlet"
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 90
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6431
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 132
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 217
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 90
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6431
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 132
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 217
Składniki
Jajka wbij do miski, przypraw solą i pieprzem. Dodaj mleko, mąkę, cebulę, czosnek, oczyszczone liście szpinaku, gałkę muszkatołową i pokruszony ser pleśniowy. Wszystko wymieszaj.
Na rozgrzaną patelnię teflonową wylej przygotowaną masę. Gdy omlet zacznie się ścinać od brzegów, zmniejsz ogień i przykryj patelnię przykrywką. Smaż jeszcze przez chwilę, kontrolując łopatką czy spód się nie przypieka. Następnie wyłącz ogień i zostaw pod przykrywką na kilka minut.
Gdy omlet dobrze się „zetnie”, delikatnie zsuń go na talerz. Podawaj z kawałkami pomidorków.Źródło: Na żywo