Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szpinakowe tagliatelle"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 139
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 47
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6535
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 139
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 47
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6535
Składniki
Szpinak przebierz z brzydkich liści, umyj, osusz i pokrój. Czosnek oraz cebulę drobno posiekaj. Pomidorki przekrój na połówki, a ser pleśniowy pokrusz.
Makaron ugotuj al dente w osolonym wrzątku z dodatkiem łyżki oliwy.
Na rozgrzanym maśle zeszklij plasterki cebuli i czosnku. Po chwili dodaj szpinak i duś warzywa kilka minut. Następnie dorzuć pomidorki, dosyp sól, pieprz oraz gałkę muszkatołową.
Ugotowany makaron rozłóż na talerze i polej masą szpinakową. Wierzch posyp kawałkami sera pleśniowego.Źródło: Telemax