Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny sznycel z indyka pod pierzynką lekkiego sosu z brokułami - ja podałam z brązowym ryżem i fasolka szparagową. Smacznego !
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 61
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 297
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 61
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 297
Składniki
Umyte i osuszone sznycle przyprawiam pieprzem cayenne, solą oraz czosnkiem granulowanym.
Następnie obtaczam delikatnie w mące i wrzucam na rozgrzany olej smażę do uzyskania brązowego kolorku z dwóch stron.
Brokuł podgotowuję na osolonym wrzątku ok 3 min następnie wyjmuje z wody, kroje w kawałeczki.
Do śmietanki dodaje małą łyżeczkę mąki i przyprawy : oregano bazylia pieprz sól. Zdejmuje na chwilke zesmażone sznycle i wlewam przyprawioną śmietankę na patelnie dodając kawałki brokuła. Mieszam sos do zgęstnienia i dodaje ponownie sznycle obracając je w sosie.