Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 129
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6523
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 129
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6523
Składniki
Odsączamy kukurydzę. Około 4 łyżek odlewamy do garnuszka i wyrabiamy z marynatą.
Sznycle smarujemy gotową marynatą, zawijamy w folię alumioniową i odstawiamy na 2 godzinki, a najlepiej na całą noc.
Zamarynowane sznycle układamy każdy osobno na płatach folii aluminiowej, smarujemy 1 łyżką musztardy, na to kroimy czosnek (1 ząbek), posypujemy kukurydzą - ilość wedle uznania - i wszystko przykrywamy plasterkiem serka żółtego. Szczelnie zawijamy folią aluminiową i układamy na grillu na aluminiowej tacce.
Pieczemy aż mięsko stanie się białe - chwilę po tym jak z grilla zaczną unosić się smakowite zapachy ;)
smacznego