Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sznycle w pieprzu z miodem"
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5603
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 389
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 89
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 5603
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 389
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 89
Składniki
Dynię oczyść z pestek oraz włókien. Miąższ odetnij od skóry i pokrój go na cząstki. Pietruszki obierz, opłucz, odetnij cienkie końce, resztę pokrój w grubsze plasterki. Cebule obierz, potnij w ósemki. Zioła opłucz, osusz, oderwij igiełki rozmarynu oraz listki tymianku od gałązek. Potem zioła grubo posiekaj.
Ocet balsamiczny wymieszaj z 3 łyżkami oliwy. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Przygotowane warzywa polej marynatą i ułóż na płaskiej blasze. Następnie posyp je ziołami. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz przez 30 minut. W tym czasie kotlety opłucz, wytrzyj do sucha, posól z obu stron. Miód wymieszaj z resztą oliwy oraz grubo zmielonym pieprzem.
Sznycle włóż na patelnię z mocno rozgrzanym olejem. Smaż je po ok. 4 minuty z każdej strony. Krótko przed końcem smażenia posmaruj kotlety miodem wymieszanym z pieprzem. Gotowe mięso podawaj z pieczonymi warzywami. Danie udekoruj gałązkami świeżego tymianku.Źródło: Tina