Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sznycle na pomidorach"
Lubisz grzyby i poza sezonem tęsknisz za ich smakiem? Skorzystaj z rewelacyjn...
Odsłon: 1289
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14737
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 342
Lubisz grzyby i poza sezonem tęsknisz za ich smakiem? Skorzystaj z rewelacyjn...
Odsłon: 1289
Proste ciasto na kwaśnej, gęstej śmietanie i oleju z rabarbarem. Zaczyna się...
Odsłon: 14737
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 342
Składniki
Cebule pociąć w kostkę. Paprykę pokroić, oczyścić z nasion i pokroić w paseczki. Boczek pokroić w kostkę.
Rozgrzać olej, wrzucić boczek i przesmażyć. Dorzucić cebulę i paprykę, mieszając smażyć razem kilka minut. Dolać 4-6 łyżek wody i dusić pod przykryciem około 15 minut. Pomidory sparzyć, obrać i pokroić. Wrzucić do garnka na 5 minut przed końcem duszenia. Doprawić solą i słodką papryką.
Mięso oprószyć mąką wymieszaną z białym pieprzem. Kotlety smażyć na rozgrzanej margarynie kilka minut z każdej strony. Posolić i skropić sokiem z cytryny. Podawać z warzywami.
ok. 45 minut
Możesz mięso przygotować dzień wcześniej i włożyć je na noc do marynaty przygotowanej z naturalnego jogurtu z sosem chili.Źródło: Twoje Imperium