Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki marynowaniu przez noc mięsa drobiowego w naturalnym jogurcie po usmażeniu sznycle są kruche i soczyste. Dzięki nacięciom po usmażeniu sznycle są niezwykle chrupiące.
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 56
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7149
Polecam.
Odsłon: 1650
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 56
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7149
Polecam.
Odsłon: 1650
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Składniki
Piersi kroimy w plastry, lekko rozbijamy, nacinamy w kilku miejscach przez środek na wylot. Zalewamy jogurtem. Każdy plaster powinien być dokładnie poryty. Talerz z mięsem owijamy folią spożywczą. Odstawiamy na noc do lodówki. Z mięsa zdejmujemy nadmiar jogurtu. Posypujemy solą, pieprzem. Panierujemy w semolinie, rozmąconym jajku i panko. Smażymy z obu stron na rumiany kolor. Sznycle podajemy z półplasterkami cytryny włożonymi w nacięcia.