Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sznycelki z indyka zrolowane ze śliwkami"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 252
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1754
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 252
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 119
Składniki
Orzechy upraż na patelni bez tłuszczu. Gdy zaczną się rumienić, przesyp je od razu na deskę do krojenia. Przestudź i posiekaj niezbyt drobno.
Śliwki pokrój w kosteczkę, skrop alkoholem (ew. odrobiną octu balsamiczne go). Umyj, wytrzyj, obierz, oczyść z gniazda nasiennego i drobno posiekaj jabłko. Pokrojone śliwki wymieszaj z jabłkiem i orzechami.
Sznycle opłucz, osusz. Każdy rozbij tłuczkiem pod kawałkiem folii spożywczej. Mięso oprósz z obu stron solą i pieprzem. Każdy kotlecik posmaruj przygotowanym nadzieniem bakaliowym. Zwiń dość ciasne roladki. Każdą owiń dwoma plasterkami boczku i ostrożnie obwiąż bawełnianą nitką.
Na patelni rozgrzej masło klarowane. Obsmaż na nim roladki ze wszystkich stron (ok. 5 min). Następnie przełóż je do naczynia żaroodpornego. Podlej tłuszczem ze smażenia. Piecz ok. 1 godz. w temp. 175 st.Źródło: Tina