Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami w sklepach pojawiają się smaczne małe rybki słodkowodne. Jak zobaczyłam te karaski od razu pomyślałam o sznycelkach bo nie każdy lubi się bawić z ośćmi a smak jest niezrównany,.
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 71
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 135
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 64
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 130
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 159
"Special fried rice" to potrawa chińska i ma wiele wariantów. Do specjalnego...
Odsłon: 71
Potrawka z kurczakiem z mieszanką warzyw to kwintesencja domowego ciepła i wy...
Odsłon: 135
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 64
Kruche ciasto, które doskonale nadaje się do tart na słodko. Uniwersalny, pro...
Odsłon: 130
Sezamki to hit lat 90. XX wieku. Jeśli nie miałeś okazji spróbować tego raryt...
Odsłon: 159
Składniki
Ryby oczyściłam z wnętrzności i łusek. Podgotowałam je na małym ogniu około 10 minut, tyle aby mięso się ścięło. Po ostudzeniu ryb obrałam mięso całkowicie z ości. zostawiłam tez skórę bo jest w niej żel i mikroelementy.
Do obranej ryby dodałam jaja, bułkę tartą, koperek- miałam ze słoika własny. jeszcze pieprz cytrynowy lub mieszaka. Starłam cebulę i czosnek na tarce. Uformowałam sznycelki i obtoczyłam je w bułce. Usmażyłam na rumiano.
Podawałam z kaszą, a do kaszy niezbędny jest sos, zrumieniłam cebulę podsypałam mąką, zrumieniłam i zalałam wodą, sos nie był wyjątkowo smaczny więc dodałam , O ZGROZO!!!, kostkę pieczeniową. Smacznego :)