Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-12-2023
Smakuje wybornie, smaczny dodatek do niedzielnego obiadu.
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 24
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 538
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 310
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 24
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 538
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 310
Składniki
Wykonanie farszu: Pieczarki, paprykę dokładnie oczyścić i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło klarowane, wsypać składniki, przyprawić do smaku maggi, solą i pieprzem. Przykryć i dusić około 20 minut, następnie odparować wodę i odstawić do ostudzenia. Wykonanie masy mięsnej: Mięso dokładnie opłukać, zmielić przez maszynkę dodając pomiędzy oczyszczony czosnek. Do zmielonego mięsa dodać namoczoną i dobrze odciśniętą bułkę, wbić jajka i przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wyrobić masę, na dłoni formować zgrabne placuszki, faszerować przygotowanym farszem i dobrze zwinąć aby powstał zgrabny sznycel. Na patelni rozgrzać olej wyłożyć przygotowane sznycle i smażyć na niezbyt dużym ogniu z obu stron na złoty kolor. SMACZNEGO.